A+ R A-

Commissie Hefsteigers en Liften

K. Geuens, voorzitter Alimak HEK Benelux
G. Aarts Brand Infrastructure Services
M. van den Berg De Wit Bouwmachines
F. de Boer De Jong's Liften
A. Gerritsen Mol Lifting
J. Jansen Jako Bouw
A. Los Reco Bouwmaterieel
P. Majoor Böcker Nederland
R. Mol Mol Verhuur
M. van Straaten De Wit Bouwmachines
L. den Uyl Brand Infrastructure Services
P. Hecker, secretaris VSB


Sinds 2008 houdt de commissie zich ook bezig met liften. Daaronder wordt verstaan: goederen, personenliften en combinaties.

Flyer Hefsteigers

De VSB heeft een flyer uitgebracht over veilig werken met bouwliften. Efficiënt, ergonomisch verantwoord en veilig werken speelt in alle fasen van het bouwproces een steeds belangrijkere rol. Daarom kiest een groeiend aantal bedrijven voor de hefsteiger. Wie met een hefsteiger gaat werken, moet in alle fasen van gebruik (voorbereiding, opbouw, gebruik en demontage) aandacht besteden aan veiligheid. In deze flyer kunt u zien waar u aan moet denken.

Klik hier om de flyer (versie september 2010) te downloaden.

U kunt hier gedrukte exemplaren bestellen

 

Flyer Bouwliften

De VSB heeft een flyer uitgebracht over veilig werken met bouwliften.
De bouwlift is uitgegroeid tot een onmisbaar hulpmiddel op de bouwplaats om veilig en snel goederen verticaal te transporteren. Uiteraard moet de bouwlift, zoals elke machine, met de nodige zorg en veiligheidsvoorschriften behandeld worden. In deze flyer wordt daarom niet alleen ingegaan op het gebruik van bouwliften, maar hij bevat ook een checklist waarin de gebruiker wordt gewezen op alle belangrijke controle- en inspectiepunten alvorens hij de bouwlift mag gebruiken. Op deze manier wordt het risico op ongevallen zoveel mogelijk teruggebracht. De inhoud van de flyer is binnen de VSB-commissie Bouwliften tot stand gekomen.

Klik hier om de flyer (versie april 2010) te downloaden.

U kunt hier gedrukte exemplaren bestellen

 
VSB | Postbus 190 | 2700 AD Zoetermeer | Zilverstraat 69 | 2718 RP Zoetermeer | T: 088-400 84 58 | F: 088-400 84 01 | E: info@vsb-online.nl | I: www.vsb-online.nl